Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Båhuslän (Bohuslän)   >   Tanum   >  
Petter Ullric Sahlberg
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post11670) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Josefine Sahlberg - Onsdag den 04 april 2012 kl. 14.46
Hej!

Jag finner inget dödsdatum för min anfader Petter Ullric Sahlberg, det sista jag spår jag har av honom är i hfl AI:19a s 249.

Kan någon hjälpa mig med hur jag ska komma vidare?

Hälsn Josefine
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post11671) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Håkan Andersson - Onsdag den 04 april 2012 kl. 15.49
Hej

Står också ute högra delen av uppslaget att han flyttade till Norge 1849. Det kan ju tänkas att han flyttade till Östfolkd fylke men det är bara spekulation och de flyttade inte alltför långt vid denna tid. Rent allmänt så är Norge ett stort område som man skall leta igenom för ett dödsdato då uppslaget inte anger vart i Norge de flyttat till.

Hälsningar

Håkan
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post11672) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Lotta Nordin - Onsdag den 04 april 2012 kl. 15.51
Hej Josefine,
det står att han utflyttar till Roten, och han finns på sidan 389 i samma längd.
I AI:21 (1851-1857) sidan 547 och i AI:23 (1857-1860) sidan 639 är han fortfarande uppskriven bland rotehjon och där står att han dör 1860.
I C:5 sidan 459 finns dödsnotisen. Han dör 1860-06-03 av bröstsjukdom.

Mvh//
Lotta
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post11674) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Josefine Sahlberg - Onsdag den 04 april 2012 kl. 19.28
Tack så mycket!

Hälsn Josefine
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post11676) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Jörgen Tollesson - Onsdag den 04 april 2012 kl. 22.21
Det är sönerna Sven Edvard och Johan Julius som flyttar till Norge 1849. Det finns en klammer runt deras rader.

Det som står till vänster om sönernas namn (flytt tillbaka till Fredrikshall) gäller mannen på raden under. Klammern pekar dit.

(Ändrat av kontoinnehavaren den 04 april 2012 kl. 23.39.)
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)