Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Båhuslän (Bohuslän)   >   Torsby   >  
Karin Hansdotter, född 1738
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post13033) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Håkan Andersson - Torsdag den 01 november 2012 kl. 15.35
Jag har nedanstående uppgifter om en familj. Det jag söker är (om någon har) tidigare släktled till modern, Karin Hansdotter, samt en uppgift på när hon avlider.


Far: Olof Rasmusson, född december 1718 i Torsby socken, avliden 23/1 1790 i Holtsunga i Torsby socken

Mor: Karin Hansdotter, född 1738, obekant var, i skrivandets stund obekant när hon avlider

Barn:

Andreas
Hans, född 18/4 1767 i Torsby socken
Pehr
Anders
Anna
Regina

Barnen antecknade i och hämtade ur en bouppteckning efter deras far, Hans Rasmusson. Fadern var jordbrukare i Holtsunga i Torsby socken där han ägde en gård. Gården upptogs i bouppteckningen efter honom och värderades till 333 riksdaler 15 skilling specie.

Olof Rasmussons födelsetid är framräknad av en åldersuppgift från död- och begravningsboken.

Inlands södra häradsrätt FII:8 1791:637
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)