Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Båhuslän (Bohuslän)   >   Torsby   >  
Rasmus Andersson (1681-1759) och hans hustru Karin Andersdotter (omkr. 1680-1741)
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post13034) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Håkan Andersson - Torsdag den 01 november 2012 kl. 15.38
Jag har nedanstående om familjen. Det jag är intresserad av är tidigare släktled till Rasmus Andersson och hans hustru.

Far: Rasmus Andersson, född 1681, avliden 1759 i Holtsunga i Torsby socken

Mor: Karin Andersdotter, föd omkring 1680, avliden 1741 i Holtsunga i Torsby socken.

Barn:

Anders
Olof, född 1718 troligen i Torsby socken
Anna den äldre
Kierstin
Anna den yngre
Inger, avliden före fadern

Familjen var bosatt i Holtunga i Torsby socken och barnen är med stor sannolikhet födda där. Folkbokföringen för Torsby församling saknas före 1760. Släktskapet fås genom bouppteckningar.

Dottern Inger finns antecknad som dödsbodelägare då bouppteckningen efter modern, Karin Andersdotter, upprättas men dottern saknas då bouppteckningen efter Rasmus Andersson upprättats. Hon får anses vara död före 1759.

Karin Andersdotters födelsetid är endast uppskattad. Rasmus Anderssons födelsetid är framräknad genom åldersuppgift

Inlands södra häradsrätt FII:5 1759:1605
Inlands södra häradsrätt FII:1 1741:519
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)