Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Båhuslän (Bohuslän)   >   Löcke (Lycke)   >  
Anders Persson (1743-1795) och hustrun Elisabet Månsdotter (1741-1794)
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post13037) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Håkan Andersson - Torsdag den 01 november 2012 kl. 15.43
Jag har nedanstående om familjen. Undrar om det är någon som har tidigare släktled till föräldrarna.


Far: Anders Pehrsson, född 1743, avliden 19/5 1795 i Lycke i Lycke socken

Mor: Elisabet Månsdotter, född maj 1741, avliden 12/11 1794 i Lycke i Lycke socken

Gifta 2/4 1766 i Lycke socken

Barn:

Anna, född 16/1 1771 i Lycke socken
Sven
Kerstin
Maria

Vid äktenskapets ingående står Anders Persson antecknad som dräng i Tjuvkil i Lycke socken.

Familjen bosatt i V Lycke i Lycke församling. Barnens namn hämtade ur boupptecknnig efter deras mor.

I bouppteckningen efter Elisabet Månsdotter står änkemannen, Anders Pehrsson, och ovanstående nämnda barn som dödsbodelägare. Även gården står upptagen och värderad: Kronoskatte båtmanshållshemmanet Lycke västergård i Lycke socken. Värdet angavs till 3500 daler eller omräknat till 583 riksdaler 16 skilling specie

Föräldrarnas födelsetid framräknad med hjälp av åldersuppgift. Folkbokföring före 1760 i Lycke socken saknas. Anders Perssons dödsorsak angavs vara hetsig feber och Elisabet Månsdotters dödsorsak angavs vara håll och stygn. De kommer troligen från Lycke församling.

Inlands södra häradsrätt FII:8 1795:1037
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)