Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Båhuslän (Bohuslän)   >   Svenneby   >  
Johan Peter Wingård, född 1859
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post13253) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Jörgen Tollesson - Måndag den 10 december 2012 kl. 13.36
I Anbytarforum har (här och här) efterfrågats föräldrarna till Johan Peter Wingård, född i Svenneby socken den 12/9 1859.

Hans föräldrar är Hans Didrik Wingård och Carolina Christiansdotter i Kärrby Nordgård.

I mantalslängden 1860 (Norrvikens häradsskrivare FIa:157, inget sidnummer, AD-bild 164) finns Hans Didrik Wingård, född 1825, och hans hustru (namnlös som vanligt i mantalslängden) född 1826, som brukare av 1/12 mtl Kärrby Nordgård.

1861 (samma volym, bild 185) står Hans Didrik Wingårds änka för bruket. 1862 (bild 207) och 1863 (bild 234) finns där också sonen Johan, född 1859.

1864 (bild 256) står att de finns i Ödstoft i Tossene socken, och gården i Kärrby arrenderas av Olof Benjaminsson.

I SCB-utdraget av Svenneby vigselbok 1863 finns den 20/3 Lorentz August Börjesson, hemmansåbo från Ödstoft i Tossene socken, född 1830, och Carolina Christiansdotter, åboänka i Norra Kärraby, född 1826.

Och de finns sedan i Tossene AI:5, uppslag 201 handpag./sid. 358 maskinpag. (som används av AD).

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Jag svarar här i Arkivguidens Forum, eftersom det är lättare att följa med i den här aktuella saken om den får en egen diskussion där inläggen inte blandas med en massa andra saker från samma socken (som fallet är i Anbytarforums sockendiskussioner). Jag kan dessvärre inte lägga in en upplysning i Anbytarforum om att ett svar finns här; tidigare erfarenheter säger nämligen att det inlägget då raderas med hänvisning till Anbytarforums "ordningsregler". Men frågeställaren har underrättats per epost. (Det finns också andra orsaker till att jag inte skriver i Anbytarforum längre - men det är en annan historia...)
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post15460) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Jörgen Tollesson - forumguide - Måndag den 22 december 2014 kl. 22.37
Ett inlägg (den 22/12 kl. 20.32) flyttat till Ottilia Claesdotter (1831-1902).
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)