Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Båhuslän (Bohuslän)   >   Tossene   >  
Jacob Andersson, fiskare i Hunnebostrand
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post13783) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Yvonne Cederholm - Onsdag den 17 april 2013 kl. 17.53
Jag är på jakt efter föräldrar till Jacob Andersson, född 1783. Han var fiskare i Hunnebostrand och dog 1820-10-14. Det verkar inte som om han är född i Tossene eller Askum.

Efter vad jag kan se i sockenlängden verkar det som han och hustrun flyttat dit först runt 1810. Hustrun hette Anna Olsdotter och var född 1791. De fick 3 barn: Marta Lena, Anna Maria och Jacob.

Efter makens död gifte Anna om sig med Christian Johansson, också fiskare. De fick också 3 barn tillsammans.
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post13784) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Jörgen Tollesson - Onsdag den 17 april 2013 kl. 18.57
Jacobs bouppteckning finns i Tunge m.fl. häradsrätt FIIa:14, sidan 2387. (Det är bouppteckningsdagen som är den 14/10 1820.)

Men där finns dessvärre inga ledtrådar. Det står inte vem som företrädde de omyndiga barnen, varken i inledningen eller vid underskrifterna. Inte heller finns några släktingar under Gäld och skuld, i varje fall inga som sägs vara släktingar.

Kanske kan det finnas något i förmynderskapsprotokollet, som ingår i domboken (serie AIa). Men domböckerna finns bara på mikrokort för den här tiden, inte på internet (varken hos AD eller SVAR).
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post13785) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Yvonne Cederholm - Onsdag den 17 april 2013 kl. 21.44
Tack för tips, Jörgen!
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)