Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Båhuslän (Bohuslän)   >   Klövedal   >  
Olof Kristensson (Nyckelgård)
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post13797) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Ingemar Gollungberg - Tisdag den 23 april 2013 kl. 22.49
Enligt dödboken i Klövedal avled Olof Kristensson den 19 januari 1794. Jag har förgäves letat efter hans bouppteckning utan att finna den. Vad kan det finnas för anledning att den inte är med i Orust och Tjörns häradsrätt register Fll:1? Han var född i Norge ca 1731. I dödboken uppges han vara 63 år. Jag har sökt på alla varianter tycker jag.

Olof och hans hustru, Maria Nilsdotter, födde i Klövedal på Härön den 5 november 1785 en son, Anders som jag inte lyckats följa. I dopboken den 1 mars 1857 finns en Anders Olofsson som fadder när Elisabeth döps. Hon var född den 28 februari. Denne Anders som är fadder skulle kunna vara brodern till Elisabeths fff och vara född 1785.

Någon som kan se det jag inte ser?

Mvh
Ingemar
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post13798) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Ingemar Gollungberg - Tisdag den 23 april 2013 kl. 23.15
Ett snabbt inkommet tips genom mail säger att Anders Olofsson avled den 25 juni 1859 i Ulfsbrunn Långekärr mark och överlevt 3 hustrur. I så fall kunde han hinna med att vara fadder 1857.

Mvh
Ingemar
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)