Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Båhuslän (Bohuslän)   >   Ödsmål   >  
Rotebåtsman Herman Pettersson, född 1801
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post14784) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Solveig Persson - Söndag den 16 februari 2014 kl. 15.31
Hej, jag söker en rotebåtsman Herman Pettersson född 1801 i Ödsmål, vet inte hans soldatnamn eller var han tjänstgjorde. Han var gift med Elin Magnusdotter född 1806 i Ödsmål. Hermans föräldrar var Peter Toresson (1781)från Norum och Anna Håkansdotter (1782 från Ödsmål. Jag vet inte mer om dessa, uppgifterna har jag fått av min moster och kollat i AD online. Men vet någon något mer om Herman vore jag tacksam. Mvh Solveig Persson.
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post14785) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Jörgen Tollesson - Söndag den 16 februari 2014 kl. 16.21
När du har kollat i AD, var (församling, volym, sida) har du då hittat uppgifterna?

Jag antar att du har åtminstone ett barn till honom. Född när och var i så fall? Namn?

Hur vet du att han var båtsman när du inte har hans båtsmansnamn?

(Ändrat av kontoinnehavaren den 16 februari 2014 kl. 16.29.)
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)