Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Båhuslän (Bohuslän)   >   Kville   >  
Nils Larsson, född 1778
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post14908) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Britt Hagman - Lördag den 15 mars 2014 kl. 18.32
Hej... Jag har följt Nils Larsson 78, hu 75 med barnen Andreas, Maria, Johannes, Laurina på torpet Stämmen u. Norr Ejde fram till mantalslängd FI:a 42 pag. 158. Hustrun är struken, troligen död 1832. I nästa längd för 1833 är hela familjen struken utan notering vart dom flyttat. Jag har sökt den följande mantalslängden utan att finna familjen. Har du någon uppgift om dom? Tacksam för tips.
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post14916) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Jörgen Tollesson - Söndag den 16 mars 2014 kl. 17.18
Det finns en Nils Larsson på Lössgård, som är 17 år enligt fadern Lars Nilssons bouppteckning den 20/9 1796, och då bör vara född omkring 1779. Men fadern dog den 22/11 1795, och är det åldern då som avses, så var han alltså född ett år tidigare. (Tanums, Bullarens m.fl. HR FII:24, s. 523).

Lössgård ligger på Homborön (officiellt "Hamburgön"), och Edestämmen ligger på andra sidan sundet. Det är alltså alldeles i närheten.

Det kan ju vara något att kika vidare på.
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post14919) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Britt Hagman - Söndag den 16 mars 2014 kl. 18.35
Tack för ditt svar, det blev ett steg längre bakåt i tiden. Har du någon uppgift om det finns någon bouppteckning efter Nils Larsson född 78 eller 79.
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post14920) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Britt Hagman - Söndag den 16 mars 2014 kl. 19.03
Hej igen... Det var intressant att läsa bouppteckningen efter Lars Nilsson och det var första gången som jag varit med om att en bouppteckning skrivits om. Jag undrar om den första bouppteckningen har blivit bevarad.
Mycket intressanta uppgifter i ingressen. Tack än en gång.
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post14921) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Jörgen Tollesson - Söndag den 16 mars 2014 kl. 19.13
Det blev ett möjligt steg bakåt... :-)

Någon bouppteckning efter Nils kan jag inte hitta.

Men när familjen är struken i mantalslängden 1833 (AD-bild 246), så lär det vara de som finns på Stämmen näst högst upp på samma sida: Johannes Nilsson 07, fader Nils 78 och broder Andreas 18.

Ett tips när någon är struken är att leta efter någon som är inskriven i efterhand på annan plats samma år. (Den stora fördelen med häradsskrivarexmplaren av mantalslängderna är just att man ser ändringarna.)
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post14925) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Britt Hagman - Måndag den 17 mars 2014 kl. 10.22
Tack, tusen tack. Jag vet att de äldre uppgifterna bara var möjliga, men spännande. Nu kan jag forstätta och söka på Nils Larsson.
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)