Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Båhuslän (Bohuslän)   >   Kville   >  
Axel Bryngelsson (1791-1854) i Solhem
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post14935) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Jörgen Tollesson - Tisdag den 25 mars 2014 kl. 22.32
Axel Bryngelsson har efterlysts i Anbytarforum. Han föddes den 12/4 1791 och dog i Solhem den 11/6 1854 (bouppteckning i Kville HR FII:14, sidan 321). Hustrun var Anna Britta Carlsdotter, död den 11/8 1854. Vilka var Axels föräldrar?

Axel var son till Bryngel Axelsson i Solum och hans hustru Anna Persdotter.

Bryngel var född omkring 1748 (63 år i mantalslängden 1812, upprättad i december 1811), och dog omkring 1820 (med i mantalslängden 1820, saknas 1822 [i häradsskrivarens defekta längd 1821 saknas Solum Nedegård]).

Anna var född omkring 1753 (58 år i mantalslängden 1812), och dog den 11/4 1812 (bouppteckning Tanums, Bullarens m.fl HR FII:35, sidan 825).

Anna och hennes föräldrar omnämns i en annan diskussion här under Kville: Per Andersson i Könnestorp, född ca 1730.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Jag svarar här i Arkivguidens Forum, eftersom det är lättare att följa med i den här aktuella saken om den får en egen diskussion där inläggen inte blandas med en massa andra saker från samma socken (som fallet är i Anbytarforums sockendiskussioner). Jag kan dessvärre inte lägga in en upplysning i Anbytarforum om att ett svar finns här; tidigare erfarenheter säger nämligen att det inlägget då raderas med hänvisning till Anbytarforums "ordningsregler". Men frågeställaren har underrättats per epost. (Det finns också andra orsaker till att jag inte skriver i Anbytarforum längre - men det är en annan historia...)
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post14936) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Robbie Pennington - Tisdag den 25 mars 2014 kl. 23.32
Tack Jörgen - jag såg diskussionen om Per Andersson i Könnestorp och undrade om ett möjlig samband, men kunde inte se något avgörande. Det är skönt att har nu kommit lite längre fram tack vare din hjälp.
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post16825) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Jörgen Tollesson - Måndag den 26 september 2016 kl. 17.20
Bryngel Axelsson var son till nämndemannen Axel Bryngelsson och hans hustru Kjerstin Olsdotter, och Axel var i sin tur son till nämndemannen Bryngel Persson i Solum.
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)