Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Båhuslän (Bohuslän)   >   Naverstad   >  
Läshjälp - Chiffer
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post15609) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Lotta Nordin - Söndag den 08 mars 2015 kl. 11.46
raderat

(Ändrat av kontoinnehavaren den 08 mars 2015 kl. 11.49.)
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post15610) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Lotta Nordin - Söndag den 08 mars 2015 kl. 11.53
Prosten C A Landbergs dagbok (Privatarkiv A0591) 1 (1817-1845) Bild 474 (AID: v3586.b474, NAD: SE/GLA/10548)

Laila vill ha hjälp att lösa prosten Landbergs chiffer. Någon som kan tolka eller hittat hans kodnyckel?

chiffer


PS Jag hjälper bara till att lägga in bilden....om jag nu lyckas med det. :)
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post15611) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Laila Falk - Söndag den 08 mars 2015 kl. 11.57
Tack Lotta för hjälpen. Jag hoppas det finns någon därute som kan förklara vad det handlar om.
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post15612) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Lotta Nordin - Söndag den 08 mars 2015 kl. 12.19
Det finns någon typ av kod som han förklarar på bild 8 i samma volym, men den verkar inte passa in på ovanstående. Däremot på en del andra sidor i anteckningarna.

På vänstra sidan på bild 474 står något om "vad på följande sida är antecknat och beslutat" 1/1 1826.
Även under 31/12 1825, men om det kodas på högra sidan vet jag inte. Det ser ut som om han skriver "ute och sprang", men det tror jag inte att det står...:)
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)