Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Båhuslän (Bohuslän)   >   Lommeland   >  
Olof Hansson och Inger Olsdotter - Stenkas under Bodal
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post15840) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Johan Mattsson - Tisdag den 14 juli 2015 kl. 09.55
Har någon stött på Olof Hansson och Inger Olsdotter i sin släktforskning? Olof och Inger vigs den 7 mars 1785, han från Bodal och hon från Muggeröd (under Bodal). Sannolikt bosätter de sig på Stenkas under Bodal och får där 20 maj 1786 Maria, 1 februari 1789 Hans och 4 juli 1794 Catharina.

MÖJLIGEN är det samma Olof som gifter sig i maj 1773 med Britta Olsdotter, bägge från Bodal. De får på Rosshult/Råsshult barnen Olof den 5 november 1776 och Maria den 28 mars 1779, därefter finner jag inga barn vilket SKULLE kunna tyda på att Britta dör och Olof gifter om sig med Inger.

Dock, (änkan) Birgitta Olsdotter avlider den 12 november 1794 på Bodal och eftersom en Olof Hansson avlider på Bodal den 14 oktober samma år kan det ju vara samma personer som de som vigs 1773.

Jag tror att den Hans Olsson som föds 1 februari 1789 senare gifter sig med Maria Andersdotter, så jag vill ju gärna bena ut om det finns två Olof Hansson i Lommeland vid den tiden, eller om Olof gift om sig, för att finna Hans Olssons far- och morföräldrar.

Den Olof som är gift med Birgitta Olsdotter är sannolikt son till Hans Pärsson och Sigrid Persdotter på Bodal, för i Sigrids bouppteckning (Tanums, Bullarens, Kville och Vette häradsrätt FII:12 (1773-1773) Bild 370 / sid 366) framgår att hennes son Olof i november 1773 bor på Rosshult. Men frågan är om Sigrid är farmor till Hans Olsson eller inte.
Jag har inte kunnat finna några bouppteckningar för Olof, Inger eller Birgitta, vilka skulle kunna ge mer information.
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)