Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Båhuslän (Bohuslän)   >   Sanne   >  
Paul Olsson och Magnus Olsson från Gissleby (Gisslebo)
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post15843) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Johan Mattsson - Lördag den 25 juli 2015 kl. 09.51
Jag vill gärna lyfta fram domböckernas betydelse för släktforskningen, framförallt om man vill få mer substans än enbart datum för födelse, vigsel och död. Men eftersom det är ett tidsödande arbete att läsa domböcker stannar de flesta - liksom jag - vid "hemmahäradet", varför man går miste om information om släkten i andra häraden. Kanske kan vi domboksintresserade släktforskare underlätta för varandra genom att här i Arkivguiden hänvisa till större/väsentligare ärenden i de socknar där de inblandade hör hemma. I Vette härad finns exempelvis en hel del information om "ynglingarna" Paul Olofsson och Magnus Olofsson från Gisslebo (Gissleby), Sanne socken för den som vill veta mer om dem. Hänvisningarna nedan avser Arkiv Digital.

Vette häradsrätt AIa:49 (1850-1850) Bild 5170 + Vette häradsrätt AIa:49 (1850-1850) Bild 5400 + Vette häradsrätt AIa:49 (1850-1850) Bild 5590 + Vette häradsrätt AIa:49 (1850-1850) Bild 5730 + Vette häradsrätt AIa:49 (1850-1850) Bild 6210 + Vette häradsrätt AIa:49 (1850-1850) Bild 7510
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)