Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Båhuslän (Bohuslän)   >   Jörland (Jörlanda)   >  
Läshjälp - Olena Andersdotter med barn (AI:7, sid 53)
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post15980) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Kenneth Wulcan - Fredag den 09 oktober 2015 kl. 20.16
Änkan Olena (Andersdotter), med barnen Andreas och Anna Lena, AI:7 1836-40 sid 53. Vart flyttar dom ?
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post15982) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Jörgen Tollesson - Fredag den 09 oktober 2015 kl. 22.06
Det var inte lätt att få det till ett ortnamn...

En socken är det inte - men vilken gård kan det vara? Om det är ett gårdsnamn, så bör det ju vara inom pastoratet (alltså också Solberg och Holta). Kan det vara någon av gårdarna i Vävra (Wäfra) i Holta socken möjligen?

Men vänta - "Wårfrudag." står det väl? Jo, visst gör det det! Det är alltså när de flyttar - inte vart - som prästen har noterat... :-)

Eller är det någon annan som har ett bättre förslag?

Jörland A:7, s. 53

(Bilden från Arkiv Digital.)

Den dag som betecknades som "Vårfrudag" i almanackan var den 15 augusti - men det gör det väl inte så mycket lättare att hitta dem... :-)
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post15983) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Kenneth Wulcan - Lördag den 10 oktober 2015 kl. 09.00
Fick det själv till "wåfrudag"Har varit lite fundersam över detta. Men då läste jag inte fel. Tack för hjälpen jörgen
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)