Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Båhuslän (Bohuslän)   >   Mo   >  
Stenar Olsson (död 1720), Fressland
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post17544) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Thomas Christianson - Söndag den 03 september 2017 kl. 13.01
I hela Mo:s stamfader Stenar Olufssons Bouppteckning framgår det att hans Fader Sahl. Oluf Ericksson ägde 2 barnkullar(Tanums,-Bullarens,-Kville-och-Vette-häradsrätt-FII-1-1722-1728-Bild-186-sid-29). Finns lite varierande uppgifter vem fruarna var och vem som var Stenars mor. Att Oluf var född i Krokstad, att Stenar var född i Håby, att frun hette Olug Tormosdotter 1630-1700 och var född i Krokstad, att frun hette Anna Hindriksdotter och troligen var den Anna som föddes 1628 i Österöd, Svarteborg, dotter till Hindrik och Börta Rasmusdotter. Nån som kan bringa klarhet i dessa uppgifter?
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post17546) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Jörgen Tollesson - Söndag den 03 september 2017 kl. 20.14
Att "bringa klarhet i uppgifterna" är nog lite lättare om man vet varifrån de kommer... :-)

Av de uppgifter som du lämnar är det, så vitt jag kan se, bara faderns namn och att han hade två barnkullar som står i bouppteckningen. Varifrån kommer resten?
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post17547) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Thomas Christianson - Söndag den 03 september 2017 kl. 20.29
Spridda uppgifter på nätet ;-) Mejlat uppgiftslämnare som hänvisar till att dom ärvt forskningen.
Olug lär nämnas i nån bouppteckning från Krokstad.
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)