Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Båhuslän (Bohuslän)   >   Bottna   >  
Hjälp med texttydning
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post18076) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Johan Mattsson - Torsdag den 18 april 2019 kl. 08.41
Vet inte om detta är rätt forum, men jag försöker tyda varifrån Halfuor kommer i ärende nr 4 (längst ner på höger sida) (Göta Hovrätt - Advokatfiskalen Göteborg och Bohus län (O) EVIIAAAH:13 (1660-1675) Bild 287), som straffas för att ha släppt Elof i Åbrott på flykten. Övriga tycks komma från Bottna sn, så jag inbillar mig att även Halvar kommer därifrån. Är det någon som kan tyda detta är jag tacksam.

Mvh/Johan
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post18077) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Jörgen Tollesson - Torsdag den 18 april 2019 kl. 13.57
Det borde vara Evja (Efuia) i norra delen av Tossene socken, på gränsen till Bottna. Den första bokstaven ser visserligen inte ut som skrivarens övriga E (inte heller A, alltså Ä utan krumelur över), men jag vet inte vad det skulle kunna vara annars.

Det begravs en Halvord i Evja den 1/5 1678 (Tossene C:1, s. 73; https://app.arkivdigital.se/aid/v162.b42.s73). Enligt Tossene sockenlängd (1670-1680, s. 19; https://app.arkivdigital.se/aid/v187778.b21.s19) heter han Olsson.

(Ändrat av kontoinnehavaren den 18 april 2019 kl. 13.58.)
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post18078) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Johan Mattsson - Torsdag den 18 april 2019 kl. 14.05
Hej

Så måste det vara. Jag stirrade mig blind på Bottna och inbillade mig att "vaktstyrkan" höll sig inom häradet, så Tossene fanns inte ens på listan.

Tack för hjälpen
Johan
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)