Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Båhuslän (Bohuslän)   >   Lur   >  
Mattis Nilsson i Hessland
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post18220) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Håkan Andersson - Söndag den 30 juni 2019 kl. 23.24
Hej

Har hämtat lite uppgifter som jag en gång i tiden fått från en nu mera avliden släktforskarkollega, Ingemar Lantz i Sannäs. Han har sammanställt nedanstående och familjen har bott i Hessland i Lur socken.

----------------------------------------------------------

HESSLAND

Mattis Nilsson Se THR 1715s.30,55,1683,1684
Anna Pedersdr.
Barn: Kristen g.m. ibm
Märta g.m. Kristen Nilsson,Åseröd,Skee
Mattis Nilssons 2:a gifte
Märta Olsdr.
Barn: Olof 1679 g.m. Tora Andersdr.,ibm
Nils 1678 g.m. Anna Jönsdr.,Torseröd
Sven 1681 g.m. Tora Tomasdr.,Härröd
Magdalena -ca.1715 g.m. Anders Stadig,Tanam
Anna tjänar i Norge

--------------------------------------------------

Ovanstående har kopplingar till uppgifter i följande diskussion:

http://forum.arkivguiden.net/agf/disk/27/63389.shtml?1561917593#post18208

Finns mer uppgifter om Mattis Nilssons och hans hustru Anna Jönsdotters förfäder. Tänker även på Tora Tomasdotters ursprung. Finns lite på nätet om detta men hur användbart det är vet jag inte. Fragmentariska pusselbitar.
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post18246) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Håkan Andersson - Onsdag den 10 juli 2019 kl. 20.53
Åke!

Tror ovanstående inlägg passar in i det släktträd som du la in i diskussionen "Hans Olofsson (1761-1801) och Anna Olsdotter (f. 1766) i Mardal" i Skee socken. Som föräldrar och syskon till Sven Mattsson född 1681. Undrar bara vad du har för tidigare generationer i ditt som är kopplade till Sven Mattsson.

Hälsningar

Håkan
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)