Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Båhuslän (Bohuslän)   >   Kville   >  
Anders Hanssons boplats (1705)
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post18304) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Johan Mattsson - Måndag den 05 augusti 2019 kl. 15.06
Anders Hansson omnämns i Kville häradsrätt 1705 (Arkiv Digital: Göta hovrätt nr 167 år 1705 bild 530) och bor på platsen uti Tanemark (?). Kan någon tolka vad det egentligen står och även var detta ligger är jag tacksam.

Jag är främst intresserad av Anders hustru, så har någon stött på dem i sin forskning tar jag tacksamt emot all ev info.

Mvh/Johan

Skärmklipp
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post18305) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Jörgen Tollesson - Måndag den 05 augusti 2019 kl. 15.20
Det finns en ö Dannemark utanför Hedestrand i Svenneby socken, men där finns ingen i mantalslängderna vid den här tiden.
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post18306) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Jörgen Tollesson - Måndag den 05 augusti 2019 kl. 16.59
Den Nils Jacobsson i Grind, som nämns i det målet och är svåger till Anders Hansson (morbror till sonen Hans Andersson), lär väl vara den Nils Jacobsson i Nord-Grind som är far till Anders Nilsson i Solbräcke.
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post18307) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Johan Mattsson - Tisdag den 06 augusti 2019 kl. 05.34
Tack för informationen/Johan
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post18308) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Birgitta d'Aubigné - Onsdag den 07 augusti 2019 kl. 07.31
Som jag letat efter hur Nils Jacobsson och Anders Hansson kan vara svågrar!! Hittar inte bland Anna Halfwordsdotters syskon och deras respektive och inte hittat syskon yill Nils Jacobsson. Tips Jörgen!!
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post18309) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Jörgen Tollesson - Onsdag den 07 augusti 2019 kl. 15.35
Nils och hustru finns på Nord-Grind fr.o.m. mantalslängden 1700. 1699 saknas mantalslängd, men Nils är där i jordeboken. Och 1698 finns där bara en Oluf i mantalslängden, och då finns de heller inte på Ulene Nordgård, som hustrun Anna Halvordsdotter kom från.

Mer än så vet jag inte om Nils och Anna. Dessvärre är Grind en frälsegård, så de behöver ju inte vara släkt med någon som brukat gården tidigare.

Har du sett någon annanstans också att Nils och Anders är svågrar? Och vet du var det var Anders bodde? På Dannemark vid Hedestrand finns det ju ingen i mantalslängderna. Däremot bor det senare folk på grannön Ulön.
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post18310) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Birgitta d'Aubigné - Onsdag den 07 augusti 2019 kl. 17.04
Tyvärr bara gått efter målet 1705 och inte hittat någon Anders Hansson i det området runt den tiden.
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)