Forskningstips     ·     Diskussionsöversikt     ·     Sök     ·     Användarkonto 
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Båhuslän (Bohuslän)   >   Tanum   >  
Anders Olofsson, född 30/5 1863
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post19297) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Håkan Andersson - Torsdag den 03 december 2020 kl. 18.48
Letar efter en släkting som man inom släkten inte visste vart han tog vägen någonstans. Han lär ha lämnat föräldrahemmet och flyttat iväg någonstans utan att han sedan lät höra av sig.

Hans namn var Anders Olofsson och född 30/5 1863 i Tanum församling. Son till Olof Johansson och Oleana Börjesdotter (Tanum C:7 s.89

Har följt honom framåt i husförhör och funnit honom i följande:

Tanum AI:26 s.555
Tanum AI:30 s.764
Tanum AI:34 s.941
Tanum AI:38 s.764
Tanum AI:36 s.343
Tanum AI:38 s.1007
Tanum AI:35 s.93 (?) Det var något knasigt med hänvisningen hit.
Tanum AI:39 s.92
Tanum AI:40 s.396
Tanum AI:42 s.795 (kommentaren på rad 12. Särskild anteckning. Vad menas?
Tanum AI:42 s.906
Tanum AI:46 s.882
Tanum AI:46 s.946 – Obefintlig

Den förklaring jag fått kring att en person var/blev obefintlig var att de folkbokförande myndigheterna inte visste var personen ifråga befann sig någonstans. Medlemmar i släkten/andra kunde dock veta. Vilket jag fått bekräftat kring andra obefintliga medlemmar i släkten-

En fundering som jag haft är att han befanns någon annanstans inom Sverige och avled någonstans inom landets gränser och därmed kunde finnas på en dödskiva. Undrar då om någon har honom på en dödskiva och vad då denna skiva säger om honom.
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post19300) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Håkan Andersson - Torsdag den 03 december 2020 kl. 19.01
Jag hittar Anders på Tanum AI:49 s.611 ibland de obefintliga. Boken omfattar perioden 1892-1899. Vad som hände efter detta har jag ingen notering om.
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)