Forskningstips     ·     Diskussionsöversikt     ·     Sök     ·     Användarkonto 
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Resande   >  
Lindberg
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post20403) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Christian Andersson - Måndag den 19 december 2022 kl. 07.19
I Expressen bakom betalvägg: Stjärnan öppnar upp om sitt ursprung. "Ar stolt". Christina Lindberg om hånen mot pappan.

https://www.expressen.se/noje/christina-lindberg-oppnar-upp-om-sitt-ursprung-ar-stolt/

Det är väl ingen hemlighet att Christina tillhör den välkända resandesläkten Lindberg. Med förgreningar ända in i min familj. Resandefolk gifter sig ofta inom den närmaste släkten. Lindbergarna är inget undantag. Jag har läst någonstans att Christina Lindberg menar på att nuvarande maken Tommy Wigardt och hon inte skulle vara släkt. De är sysslingar.

Jag vet inte vad Christina menar med att öppna upp. Det finns flera i hennes släkt som inte hymlar om sitt ursprung: Målle Lindberg - Chang Frick. Chang har fått sitt namn efter en släkting i Karlskrona: Chang Lindberg (1936-2010). Chang var ett ovanligt namn. Numera finns det många som heter Chang antingen som förnamn eller efternamn. Många av dem verkar inte vara födda i Sverige

En mera avlägsen släkting till zigenarpredikanten Målle Lindberg är artisten Christina Lindberg som med sången De sista ljuva åren tillsammans med Lasse Stefanz låg på Svensktoppen i 65 veckor 1989-1990. [Wikipedia]

Jag har haft förmånen att få lyssna på Christina Lindberg utan Lasse Stefanz på de gamlas dag i Vämmöparken. Det var inte helt fel.

Är det av något intresse att publicera en släktutredning här i Arkivguidens forum?
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)