Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Evenemang   >   Evenemang i Båhuslän (Bohuslän)   >   Äldre evenemang   >  
2008-10-25 Tjörn - Tjsf Höstmöte
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post1282) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Dennis Karlsson (Dema) - Söndag den 12 oktober 2008 kl. 10.58
Lördagen den 25 okt har Tjörns Släktforskare Höstmöte
Föredragshållare är Barbro Östlund som kommer att berätta om sin 50 åriga yrkesbana.

Barbro Östlund utexaminerades år 1956 inom ämnet lanthushåll. Direkt efter utbildningen anställdes hon som konsulent inom Hushållningssällskapet i Bohuslän. Mellan åren 1956-1959 hade hon kurser i matlagning under rubriker som "Fina fisken" och "Mera grönt i kosten". Smörgåsberedning och borddukning kunde också för de bohuslänska husmödrar få undervisning i. Under vinterna hölls kurserna på fastlandet och på sommaren på en huspråm som hette "Marta 2". Pråmen drogs runt av bogserbåt mellan öarna - från Asperö i Göteborgs södra skärgård till Lyresund på Orust.
Mellan åren 1987-1997 arbetade hon som föreståndare för Bohusläns museums restaurang. Hon undervisade gästerna om hur man kokade en riktig buljong, att man traditionellt åt sill tillsammans med äggost, hur sanost och môlskost tillverkades m.m.
Barbro har fått ett flertal priser för sitt arbete med att bevara gamla mattraditioner och för att hon verkar för att skydda de viktiga råvarorna, de ekologiska och de närodlade produkterna. Barbro Östlund är en välkänd profil i Västra Götalandsregionen och har skrivit flera böcker om mat och kokkonst.

http://www.bohuslansmuseum.se/kulturvast_templates/Kultur_ArticlePageWide.aspx?id=29456


Därefter sedvanliga mötesförhandlingar Kaffeservering mm.

Plats: Nordiska Akvarellmuseet i Skärhamn kl.1300
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)