Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Evenemang   >   Nationella evenemang   >   Äldre evenemang   >   2017   >  
2017-08-27 Landet runt - Arkeologidagen
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post17514) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Jörgen Tollesson - Fredag den 18 augusti 2017 kl. 13.09
Nästa söndag (den 27/8) är det dags för årets upplaga av Arkeologidagen landet runt (som vanligt den sista söndagen i augusti).
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post17523) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Christian Andersson - Onsdag den 23 augusti 2017 kl. 14.07
Så lägligt:


"Nya guldgubbar hittade i Västra Vång"
http://www.sydostran.se/ronneby/nya-guldgubbar-i-vang/


Blekinge Museum: Kommande händelser:

Aktivitet|tor 24/8 13:00
Öppet magasin
Öppet i föremålsmagasinet på Rosenholm kl 13-16.
Rosenholm

ARKEOLOGIDAGEN: Visning/guidning|sön 27/8 10:00
Familjedag i Västra Vång. Ännu en gång riktas blickarna mot Vångboplatsen i samband med Arkeologidagen. Årets arrangemang inbegriper både familjeinriktad pedagogisk verksamhet i dagens by och guidningar av kullen mitt i järnåldersboplatsen.
Västra Vång

ARKEOLOGIDAGEN: Visning/guidning|sön 27/8 13:00
Guidad visning i utställningen Gribshunden - Danske kungens skepp på Blekinge museum.
Blekinge Museum

ARKEOLOGIDAGEN: Visning/guidning|sön 27/8 16:00
Vång – Fotokonst, Arkeologi, Landskap, en utställning
Visning av den pågående utställningen kring landskap, konst och Vångs arkeologi. Ciceroner är arkeolog Björn Nilsson från Lunds universitet och landskapsarkitekt Sabina Jallow från SLU Malmö högskola. Utöver detta kommer dagsaktuella fynd och idéer från Vångprojektet att presenteras.
Kulturcentrum i Ronneby

Läs mera: http://blekingemuseum.se/
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post17534) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Christian Andersson - Måndag den 28 augusti 2017 kl. 07.16
Omkring 1000 besökare i Västra Vång. Trots att himmeln öppnade sig. Arkeologen, Mikael Henriksson, tycker att det var stämningsfullt med blixt och dunder. Jag kom dit när molnen spruckit upp och solen sken och värmde de frusna.
:
Ungarna hade ett egen plats att gräva i. De hittade både kruskärvor och guldpengar. Jag tror jorden kom från något annat ställe. Det blir fortsatta grävningar. Men det måste till tillstånd. Det är naturskyddsområde. Och så ska arrendatorn säga sitt. Och markägaren. Greven nickade instämmande. Det är ju han som får metallvärdet om jag har fattat rätt.
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post17548) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Christian Andersson - Onsdag den 06 september 2017 kl. 18.01
Här är en efterdyning till arkeologidagen i Västra Vång i Hjortsberga socken i Blekinge:

Jag har just varit nere på vårt länsmuseum. Jag brukar gå dit ibland på onsdagarna. I dag hade jag inget särskilt ärende. Jag träffade två i personalen som uppmärksammade mig på en insändare i fredagens utgåva av Blekinge Läns Tidning och svaret som kom igår tisdag.

http://www.blt.se/debatt/fel-att-kalla-guldfyndet-for-bara-gubbar/

http://www.blt.se/debatt/guldgubbar-inget-kvinnofientligt-uttryck/

Läs och begrunda.

(Ändrat av kontoinnehavaren den 06 september 2017 kl. 22.28.)
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)