Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Evenemang   >   Nationella evenemang   >   Äldre evenemang   >   2019   >  
2019-08-25 Landet runt - Arkeologidagen
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post18325) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Jörgen Tollesson - Fredag den 23 augusti 2019 kl. 10.27
Kommande söndag (den 25/8) är den sista söndagen i augusti, och då är det som vanligt dags för Arkeologidagen landet runt.
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post18327) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Christian Andersson - Lördag den 24 augusti 2019 kl. 05.45
På söndag är det öppet hus i Blekinge Museums föremålsmagagasin på Rosenholm. http://blekingemuseum.se/pages/9 Jag förmodar att det blir en hel del om guldgubbar och om Gribshunden. Blekinge Museum håller för närvarande på och gräver i Vång och har hittat nya guldgubbar. En mig närstående person var med i torsdags. Hon hittade ett mynt. Inte en kvarts skilling men väl en fjärdedel av ett arabiskt mynt. Museumet [konstigt ord] håller också på med en utgrävning vid Gribshunden. Jag trodde inte att man 'grävde' när man letar i sjön. I vilket fall som helst ska man gräva en eller flera tunnlar under vraket.

Det heter 'på Rosenholm' inte 'i Rosenholm'. Det kan bero på att det har varit ett militärt övningsområde. Föremålsmgasinet är från den tiden. Själva byggnaden alltså. Från ett militärområde till ett annat. På söndag är det också Flygets dag med aktiviteter på bland annat F17 i Kallinge. Numera heter heter den civila delen Ronneby Airport. På den gamla goda tiden när knektarna gick där och vände klack hette det Bredåkra. Vilken utveckling det har varit. Jag tror knektarna hade varit förundrade om de fått se dessa plåtfåglar i full aktion.

I dag är det utflykt i östra skärgården för hembygdsföreningens funktionärer. Båten avgår från Fiskbron och heter Vittus. Jag är skeptisk för senast jag åkte med den båten gick hon på grund. Säger säger man hon om en båt som heter Vittus. Hen kanske passar bättre. Det är trettiofem år sedan det hände och man vill ju inte visa sig feg.

Det finns mycket att ägna sig åt i stället för att besöka släktforskardagarna. Mne det är ansträngande att vara kulturell. Senast jag var med var i Göteborg 2005. Då satt jag med vid honnörsbordet. Det var också ansträngt om man säger så. Ni måste ursäkta att det här blev en uppsats. Det blir lätt så när jag kommer igång med att skriva.
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post18354) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Christian Andersson - Måndag den 09 september 2019 kl. 09.44
Här är en efterdyning till arkeologidagen. En mig närstående person har grävt guld i Västra Vång. Observera att personen som syns på bild inte är den volontär som gjorde fyndet.

http://www.sydostran.se/ronneby/fyndrik-sommar-i-vastra-vang/
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post18355) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Jörgen Tollesson - Måndag den 09 september 2019 kl. 16.17
"Detta innehåll är exklusivt för tidningens prenumeranter"...
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post18357) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Christian Andersson - Måndag den 09 september 2019 kl. 17.32
En bild säger mer än tusen ord. Guldvärdet tillfaller greven. Fast det är så lite så det hade knappast räckt till ett exemplar av tidningen.
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)