Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Södermanland (socknar O-Ö)   >   Västra Vingåker   >  
Anna Olsdotter, född 14 nov 1744
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post13566) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Elisabeth Carlstedt (Elisabel) - Tisdag den 12 februari 2013 kl. 23.37
Hej,

Återigen tacksam av att få hjälp att tyda vad det står.

Jag har funnit Anna Olsdotter, född Åsen 14 nov 1744.

från Arkiv Digital: Västra Vingåker C:3 (1720-1747) Bild 163 / sid 158 (AID: v63042.b163.s158, NAD: SE/ULA/11076)

Vad jag behöver hjälp att tyda är föräldrarnas namn: Olof Anders..... och Ingrid .....dotter

Jag har försökt hitta Åsen (Östergård - vad jag tror ska vara rätt) i närmaste husförhörslängd, som är från 1757, men kan inte hitta Åsen där!

mvh

Elisabeth
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post13567) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Jörgen Tollesson (Jts) - Onsdag den 13 februari 2013 kl. 00.09
"Olof Anderßons och h Ingrid Pärsd. dotter på Åsen Anna..."

Prästen i mitten på 1700-talet har anpassat registret (i slutet av husförhörslängden) till dataåldern. Å och Ä står under A, och Ö står under O. :-)

Familjen finns på sidan 462 i AI:1.

(Ändrat av Jts den 13 februari 2013 kl. 00.16.)
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post13568) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Elisabeth Carlstedt (Elisabel) - Onsdag den 13 februari 2013 kl. 18.01
Hej Jörgen,

Stort tack igen, du e grymt duktig....

tack tack tack

Elisabeth
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)