Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Uppland (socknar A-L)   >   Kungsholm   >  
Två ord och en församling (BI:19, s. 447)
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post16229) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Pontus Andersson - Söndag den 31 januari 2016 kl. 18.13
Går det att tyda vad som står i Kungsholms kyrkoarkivs inflyttningslängd BI:19 s. 447 (3 aug Andersson Svante) gällande
a) de två ord före datumet 10/8 86 i kolumnen "Föräldrarnas namn, stånd och hemvist"
b) inflyttning från församling (är det Göteborgs domkyrkoförsamling?)
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post16230) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Jörgen Tollesson - Söndag den 31 januari 2016 kl. 18.59
Det som står först av de två små orden skulle i varje fall kunna sluta på "pä", en förkortning för pastorsämbetet - men så var det den inledande knorren... Det andra ordet är nog betyg, med tvärstrecket i t högt uppe i luften.

Det här är ju 1885 års flyttlängd (enligt rubriken på tidigare uppslag), så jag antar att man har noterat att prästbetyget (flyttattesten) inte lämnades in i samband med flytten, utan först nästa år (för det ska nog vara en 6:a som sista siffra i årtalet). Det lär i varje fall inte ha något med föräldrarna att göra; skrivaren har väl bara klottrat i den kolumn där det fanns plats... :-)

Utflyttningsförsamlingen är mycket riktigt

Göte-
borgs Domkka
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)