Forskningstips     ·     Diskussionsöversikt     ·     Sök     ·     Användarkonto 
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Arkiv   >   Riksarkiv och landsarkiv   >  
Landsarkivet i Göteborg
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post5146) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Håkan Andersson - Fredag den 30 oktober 2009 kl. 10.36
Hej

Någon som vet vilka öppettider Polstiernan har i Göteborg, Vill minnas att att det är en del av den moderna folkbokföringen som förvaras där istället för själva landsarkivet.

Hälsningar

Håkan
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post5148) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Jörgen Tollesson - Fredag den 30 oktober 2009 kl. 11.42
Landsarkivets hemsida står följande om filialen på Polstjärnegatan:

Forskare tas emot efter överenskommelse, tel 010-476 78 80. Depån är för det mesta bemannad mellan 8.00 och 15.30.
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post5151) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Håkan Andersson - Fredag den 30 oktober 2009 kl. 12.37
Tackar för detta Jörgen
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post10762) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Jörgen Tollesson - Torsdag den 17 november 2011 kl. 15.03
Det nya landsarkivet öppnar den 21 november!

Sedan förra året har ett bygge pågått hos landsarkivet i Göteborg. Och under tiden har man haft tillfälliga lokaler för expedition och forskare i bottenvåningen på den gamla huvudbyggnaden på Geijersgatan 1.

Föregående vecka stängde man så helt där för att flytta om och förbereda de nya lokalerna. Och på måndag den 21/11 öppnar man på Arkivgatan 9A.

Hur hittar man då till den nya adressen? Enkelt: Landsarkivet ligger där det alltid har legat. :-)

Nybygget ligger i direkt anslutning till de gamla byggnaderna. Det är alltså på samma tomt som tidigare, nämligen på hörnet av Arkivgatan och Geijersgatan. Den gamla huvudingången var från Geijersgatan, men den nya är från Arkivgatan - som onekligen är en mer passande adress.
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post10763) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Laila Falk - Torsdag den 17 november 2011 kl. 16.37
Skall bli roligt att få besöka de nya lokalerna.
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post10764) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Håkan Andersson - Torsdag den 17 november 2011 kl. 17.47
Men kommer de att flytta materialet från Polstiernan till det nya landsarkivet så att allt är samlat på samma ställe?
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post10769) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Christian Andersson - Fredag den 18 november 2011 kl. 08.31
Finns det några platser i forskarsalen som är utrustade med kamerastativ?
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post10770) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Jörgen Tollesson - Fredag den 18 november 2011 kl. 10.01
Depån på Polstjärnegatan kommer garanterat att vara kvar. Man behöver varje hyllmeter; det kommer ju in nytt hela tiden. Polstjärnan finns också med i de nya öppettiderna.

Sedan är det förmodligen en del som har legat på Polstjärnan i väntan på att de nya lokalerna ska bli klara, och nu flyttas dit. Bygginfo:

"Omflyttningar av arkivhandlingar
På grund av förändringarna av landsarkivets lokaler pågår ett omflyttningarbete som innebär att arkivhandlingar flyttas inom våra lokaler och mellan lokalerna på Geijersgatan/Arkivgatan och Polstjärnegatan."


På vilken plats de olika arkivbildarnas handlingar förvaras framgår av respektive arkivförteckning i NAD.

När det gäller kamerastativ, så har jag ingen aning. Jag har inte varit där än. :-) Men jag tvivlar väl på att det finns det.

(Ändrat av kontoinnehavaren den 18 november 2011 kl. 10.04.)
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)