Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Internettjänster   >  
Rötters Vänner - internettjänst eller inte?
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post12429) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Sten Magnusson - Måndag den 06 augusti 2012 kl. 17.32
Jag var nyss och studerade ett dokument som ingår i en nypublicerad databas "Svenska lantmätare" och som det krävs abonnemang till bl.a. Rötters Vänner för att ta del av.

När jag sökte i NAD fann jag att det finns uppgifter där som är helt gratis och publicerade. Nu var ju den senare databasen en avskrift, men ändå. Därefter tog jag en titt på Rötters Vänner, avdelningen "Frågor och svar".

Nu till min frågeställning.

Det har tidigare i ett annat sammanhang här på forumet sagts att Rötters Vänner inte är en tjänst utan en förmån.
I Frågor och svar står det bl.a. så här:
"Hur får man behörighet till systemet?
Svar: Genom att köpa ett årsabonnemang på någon registertjänst i vår ’Bokhandel’.
Klicka på följande länk och registrera dig. Klicka här >>
För närvarande finns Rötters Vänner. Fler registertjänster kommer att tagas fram under de närmaste åren."


Jag tolkar det som att Rötters Vänner betraktas som en registertjänst och att man f.ö. inte behöver vara med i Rötters Vänner för att få del av de databaser som publiceras och som man kräver inloggning till. Jag kan ju självfallet ha feltolkat texten, men undrar då i så fall hur det går ihop med det av mig citerade textavsnittet?
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)