Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Internettjänster   >  
Anbytarforum
Här diskuteras Sveriges Släktforskarförbunds diskussionsforum Anbytarforum. I mars 2016 flyttade man från det gamla Anbytarforum till det nya Anbytarforum. Det gamla är stängt för nya inlägg, men det går fortfarande att läsa inläggen (och det är bara där som alla gamla inlägg kan läsas i sitt ursprungliga skick, eftersom många inlägg förvanskades vid överföringen till det nya forumet).

De första inläggen i den här diskussionen (från den 28/4 till den 13/6 2016) låg ursprungligen i diskussionen "Ny plattform" för Arkivguidens Forum?, där det också framgår vad man angav för motivering till att det gamla Anbytarforum övergavs.
    Diskussioner Senaste inlägg Antal
Anbytarforum [äldre inlägg 01] 2016-06-20 09.43 25
Anbytarforum [äldre inlägg 02] 2019-09-30 22.04 25
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post18391) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Jörgen Tollesson - Tisdag den 01 oktober 2019 kl. 21.13
Är du blockerad från att läsa Anbytarforum också? Det måste ju vara avsikten om ditt IP-nummer är blockerat (är kontot avslutat, så kan du ju ändå inte logga in).

Det är ju i så fall helt sanslöst! Och dessutom otroligt amatörmässigt. Om du har ett IP-nummer från en vanlig internetleverantör, så kan du ju ha ett helt annat nummer nästa gång som du kopplar upp dig - och någon annan, som övertagit ditt förra nummer, kan bli spärrad i stället...

Du har väl raderat din AF-cookie? :-)
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post18396) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Christian Andersson - Torsdag den 03 oktober 2019 kl. 19.08
Nej den blockeringen togs bort ganska så snart. Det är helt sanslöst. Jag undrar vem på förbundet som är tillräckligt kunnig i sådant här djävulskap. Det är som vi är tillbaka på den gamla goda tiden.

Just nu letar jag efter en epostadress för att göra en anmälan till granskningsnämnden. Jag gillar inte sådana där fyllerirutor. Jag vill till exempel kunna skicka kopior till de som kan tänkas vara intresserade.

I årets upplaga av 'Allt för Sverige' skall en av deltagarna härstamma från Peter Gunnarsson Rambo. Nancy Svenssons man Roland Svensson härstammar också från honom. Vi kanske får se Nancy och Roland i TV-rutan.

https://www.expressen.se/noje/tv/allt-for-sverige-2019-alla-deltagare-i-svt-programmet/

Peter Rambo ska enligt artikeln härstamma från Ramberget på Hisingen. Jag har anor på Hisingen. Tänk om .....
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post18400) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Jörgen Tollesson - Torsdag den 03 oktober 2019 kl. 19.30
Man behöver nog inte vara särskilt tekniskt kunnig för att IP-blockera dig. Jag förmodar att det går att göra i forumprogrammets kontrollpanel - men det är ju inte alltid man lyckas klicka på rätt knappar där... :-)

Att blockeringen försvann kanske berodde på att du fick nytt IP-nummer? I så fall tror de väl att du fortfarande är blockerad... :-)

Vad Rambo beträffar, så får du väl göra ett DNA-test. Det kan leda till de mest oväntade upptäckter har jag hört på radio. Och då måste det ju vara sant... :-)

PS

Granskningsnämndens epostadress hittar du här: www.mprt.se/sv/om-oss/kontakta-oss/. Där finns i vart fall den "centrala mejladressen" för Myndigheten för press, radio och tv, och Granskningsnämnden är ju en del av den myndigheten.

(Ändrat av kontoinnehavaren den 03 oktober 2019 kl. 23.00.)
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post18401) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Christian Andersson - Måndag den 07 oktober 2019 kl. 13.53
Jag observerar att det är en ordningsman i farten i Anbytarforum. Samma en som rekommenderade mig att göra en anmälan till granskningsnämnden när jag blev raderad och raderad i forumet.

https://forum.rotter.se/index.php?topic=134509.msg1518073#msg1518073
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post18402) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Christian Andersson - Tisdag den 08 oktober 2019 kl. 20.00
Är det någon som har bett ordningskvinnan att agera budbärarare. Jag funderar på om borttagna inlägg har hamnet i samma skräpkorg som de borttagna diskussionerna. De kan ju för all del ha hamnat i en annan slaskhink.

https://forum.rotter.se/index.php?topic=134509.msg1518235#msg1518235
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post18403) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Christian Andersson - Onsdag den 09 oktober 2019 kl. 15.58
Varför ska det ens vara möjligt att ta bort ett inlägg? Det går ju att ändra ett inlägg. Men det ska inte använas i onödan.

Men för en vecka sedan såg jag mig nödsakad att ändra mig här http://forum.arkivguiden.net/agf/disk/1370/63442.shtml?1570123519#post18399
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post18436) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Christian Andersson - Tisdag den 22 oktober 2019 kl. 01.10
I Anbytarforums reglemente kan man läsa följande:

Du ska alltid svara direkt på Anbytarforum, om inte uppgifterna är så känsliga eller så omfattande att kontakt via privat e-post är att föredra.

Ändå ser man alltsom oftast att diskussionsdeltagare övergår till privat mejlväxling och stänger andra intresserade ute. Jag har inte någon gång sett att detta beivras.

Här är ett exempel bland många: https://forum.rotter.se/index.php?topic=164291.msg1519701#msg1519701

Jag är bra nyfiken på hur Måns Sonesson Sonett kan vara bror till Jon Frennesson Munk.
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post18475) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Jörgen Tollesson - Onsdag den 30 oktober 2019 kl. 22.18
Ang. inläggen den 12/9 kl. 8.07 under Släktforskarförbundet och bluffmakare och den 29/9 kl. 18.55 här under Internettjänster: Anbytarforum.

Du borde kanske börja att sälja falska pass m.m., Christian - då kanske det skulle gå bättre när din ansökan om konto i Anbytarforum ska "granskas och godkännas"... :-)

"BrowingK" (som naturligtvis är "korrekt för- och efternamn" och därför utan problem kunde godkännas vid "granskningen" :-)) har visserligen inte trampat på några ömma tår som tillhör en bluffmakare med kontakter i förbundsledningen - men det är självklart bara konspirationsteoretiker som inbillar sig att sådant har någon betydelse för godkännandet av kontot...

"Granskat och godkänt" användarkonto med "korrekt för- och efternamn"

(Ändrat av kontoinnehavaren den 31 oktober 2019 kl. 01.17.)
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)