Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Halland   >   Ås   >  
Hjälp med tydning av födelsenotis (CI:2, sid 89)
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post11705) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Hanne Berndtsson - Fredag den 20 april 2012 kl. 18.38
Hej, tacksam för hjälp med tydning av födelsenotis.

Källa: Ås CI:2 (1711-1772) Bild 99 / sid 89 (AID: v94015.b99.s89, NAD: SE/LLA/13495)

Högst upp på vänster sida. Född 25 december 1730.

Tack på förhand!
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post11708) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Håkan Andersson - Lördag den 21 april 2012 kl. 13.00
Den 25 december föddes till världen Lars Andersson Öfre Bosgården, christnades den 26 ejusdem. Fadern Anders Larsson, modern Boell Böriesdr. Man faddrar Anders Persson i Stengårdshult, Hans Månsson ibm, Lars Göransson ibm, kvinno faddrar Margret Andersdotter i Bosgård, Gunur Jönsdotter ibm, Anna Larsdotter i Paradijs.

Något osäker på orterna eftersom jag inte är känd i församlingen men jag tror jag fick till det något sånär. Renskrivningen dock inte bokstavstrogen jämfört med kyrkoboken.
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)