Forskningstips     ·     Diskussionsöversikt     ·     Sök     ·     Användarkonto 
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Fikarummet   >  
Glad midsommar
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post18186) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Christian Andersson - Onsdag den 19 juni 2019 kl. 19.44
Gratis pant


GRATIS PANT - PACKAD OCH KLAR

(Ändrat av kontoinnehavaren den 19 juni 2019 kl. 20.25.)
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post18188) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Christian Andersson - Torsdag den 20 juni 2019 kl. 17.56
Jag fick en midsommarhälsning i går från andra sidan Atlanten. Det fick mig att tänka på en midsommer för tjugo år sedan. Jag hade amerikafrämmat och midsommarafton var vi bjudna hem till min bror. Jag har ett foto där jag, mina föräldrar, min syster och så min bror är med på bild. Det bara jag som är kvar i livet.

Min bror dog i december förra året och min syster tio år tidigare. När min bror dog letade jag reda på ett flygfotografi över kyrkogården. Förmodligen en drönarfoto som jag hade sett flera gånger på nätet:

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/bd/Blekinge_L%C3%B6sen_kyrka_2.jpg

Jag försökte leta rätt på rätt grav på bilden och till min förvåning upptäckte jag att det låg blommor på den graven. Bilden måste ha tagits några dagar efter min systers begravningsakt. Kyrkvaktmästaren hade inte sett bilden tidigare men han höll med om att jag hade räknat rätt. Besynnerligt.

Jag är inte fullt så dyster som det kanske verkar. Men det var tankar som kom upp när jag fick midsommarhälsningen.

I dag är det marknad i stan:

http://www.webbkameror.se/webbkameror/karlskronakommun/karlskrona_2_640.php

Glad midsommar
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post18940) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Christian Andersson - Onsdag den 17 juni 2020 kl. 00.33
I morgon är det inte lövmarknad: En film från förr i tiden
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)