Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Västergötland (socknar T-Ö)   >   Västra Tunhem   >  
Gustaf Theodor Tobison (född 1864) med familj
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post16852) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Laila Falk - Lördag den 15 oktober 2016 kl. 10.15
I Sveriges Befolkning 1900 hittar jag Gustaf Teodor Tobison med hustrun Anna, född Engström och sönerna Fritiof Gustaf, född 1892 och Ernst Robert, född 1893. Enligt utdraget i SvB. skall de finnas på en plats som heter Skogsdala. Jag kan inte hitta Skogsdala i Västra Tunhem. Jag fann också en bild som visar huset där Gustaf drev en lanthandel och där står det Rånnum eller Rönnum. Jag vill se familjen i husförhöret och om fler barn föds. Längre fram så finns familjen i Göteborg och mor, far och sönerna ligger begravde på Östra kyrkogården i Göteborg.Sönerna avlider i Stockholm.
När flyttar de till Göteborg och varifrån i Västra Tunhem flyttar de?
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post16853) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Jörgen Tollesson - Lördag den 15 oktober 2016 kl. 11.54
Västra Tunhems husförhörslängd 1881-1901 är uppdelad i två volymer. Skogsdala under Rånnum finns på uppslag 448 i AI:9.

Och församlingsboken 1901-1920 har tre volymer. Där finns de på uppslag 560 i AIIa:2.

På det sistnämnda stället står att de flyttar till Göteborgs Domkyrkoförsamling 1902.
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post16854) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Laila Falk - Lördag den 15 oktober 2016 kl. 12.25
Tack så mycket Jörgen. Har nu kunnat följa dem i Domkyrkoförsamling en bra bit men sen så tar det stopp. Jag befinner mig i 14R 51 och i högermarginalen står det n.b. 1909. Hur hittar jag den sidan, eller är det inte sidnummer utan år. HJÄLP!!! vILL SÅ GÄRNA VETA VAR I gÖTEBORG DE BODDE.
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post16855) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Jörgen Tollesson - Lördag den 15 oktober 2016 kl. 12.44
1909 är året som de överfördes till den nya boken. Det nya sidnumret står skrivet med rött över deras namn i den gamla boken: 7213b, som finns i AIIa:39.
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post16856) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Laila Falk - Lördag den 15 oktober 2016 kl. 13.07
Tack igen Jörgen. det är lite knepigt att hitta när också nya församlingar bildas och man inte riktigt vet vart de tar väg.
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)