Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Båhuslän (Bohuslän)   >   Strömstad   >  
Anders Ephraim Lundgren, stadsfiskal 1871 -1879
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post2753) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Tom Dahlstedt - Fredag den 23 januari 2009 kl. 19.16
Anders Ephraim Lundgren (1821 – 1879) är i familjetraditionen enbart omnämnd som stadsfiskal i Strömstad. Eftersom så lite var känt om honom blev han mitt första forskningsobjekt, när släktforskandet började 1997. Han blev också ett (för nybörjaren alldeles onödigt) knepigt och därmed fascinerande objekt, som har föranlett många återbesök i materialet genom åren.

Numera har jag hygglig koll på honom, även om det t ex saknas besök i de arkiv och handlingar, där hans tjänsteutövning borde avteckna sig – han var t ex länsman i Lane Östra från 1853. Den, som vill fördjupa sig, kan göra det här: http://www.tomdahlstedt.se/ae.htm

Anledningen att jag skriver om AE här, är att jag är på jakt efter ett fotografi. Tills nyligen var det enda foto jag hade en suddig gatubild från 1870-talets Strömstad, med stadsfiskalen och några personager ytterligare. En tillmötesgående kontakt vid kommunkontoret hade bidragit med den och samtidigt meddelat att det var den enda kända, där gubben förekom.

För ett par månader sedan ändrades detta och jag fick, av en sent upptäckt syssling, låna en kopia av ett porträttfoto, som traditionen i hennes familj angav föreställa AE. Fotot var taget av R. Andrées fotoateljé i Strömstad. Tyvärr är kvalitén av min skannade bild inte så bra, eftersom den består av en xerox-kopia av fotokopian (originalet). Alltså:

Är det någon av er som läser detta, som vet nåt, t ex var det finns ett bättre original, eller om/var de gamla glasplåtarna från fotofirman R. Andrée finns? Det vore en höjdare!

Anders Ephraim Lundgren
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)