Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Båhuslän (Bohuslän)   >   Stenkyrka   >  
Adolf Pettersson, född 1875
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post10074) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Ingemar Gollungberg - Måndag den 01 augusti 2011 kl. 21.32
I Sveriges dödbok står att Adolf var född i Kristine församling Göteborg den 13 juni 1875. I folkräkningarna Stenkyrka står att han var född i Stenkyrka. Han finns inte med i Stenkyrka födelsebok från Tjörns släktforskare. Hans föräldrar var Petter Berntsson och Britta Hansdotter vilka var födda 1842 och 1841. En av uppgifterna om födelseplats måste vara fel men vilken?
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post10076) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Jörgen Tollesson - Tisdag den 02 augusti 2011 kl. 00.30
Han föddes i Kristine den 13/6 1875, och finns i födelseboken CIII:2, uppslag 433.

Under hans namn står noterat följande: "Flyttad med föräldrarne till Stenkyrka S:n i Bohuslän 1875 28/10."

I födelseboken finns också en hänvisning till sidan 40 i husförhörslängden "BC", vilket i dag motsvarar AI:7 (och egentligen kallades för personalförteckning).

Där framgår att familjen (som har sju barn till) kom från Ucklum den 27/4 1875.

Föräldrarnas födelsedatum är den 26/10 1842 resp. 14/3 1841, båda födda i Stenkyrka, och de gifte sig den 13/12 1863.
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post10078) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Ingemar Gollungberg - Tisdag den 02 augusti 2011 kl. 09.57
Tack Jörgen, jag kan inom parentes berätta för dig att Petter Berntsson drunknade i Nordsjön den 27 augusti 1901 då fiskebåten Fridhem förliste med 11 personer under fiske. Alla omkom och ingen hittades.
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)