Forskningstips     ·     Diskussionsöversikt     ·     Sök     ·     Användarkonto 
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Båhuslän (Bohuslän)   >   Kville   >  
Dampe-släkten
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post19510) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Johan Mattsson - Tisdag den 01 juni 2021 kl. 16.28
Hej

Är det någon som känner till om det gjorts någon släktutredning kring Dampesläkten?

Finner i ett dokument från Bohusläns museum att "Enligt 1573 års jordebok var Jacob Dampe, länsman, boende på Edsten. Även i år 1615 års jordebok nämns en Peder Dampe. Släkten Dampe gav upphov till att Edsten ända in på 1800-talet kallades ”Dampesten”."

Men det är ju inte så oerhört mycket kött på benen, så vet någon om det finns mer att finna är jag tacksam för information om detta.

Mvh/Johan
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post19511) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Jörgen Tollesson - Onsdag den 02 juni 2021 kl. 22.45
Någon släktutredning om Dampe känner jag inte till. Men det kan ju inte uteslutas att någon forskare har en sådan i byrålådan.

För den intresserade kan nämnas att handlingen från museet finns här: BM-rapport 2006-59 (pdf). Där har man på omslaget lyckats med konststycket att placera Edsten i Bottna socken... :-) Men i texten står det dock korrekt Kville socken.
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)